lletres-picurt1

El Festival PICURT o Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus és un festival de cinema anual de llargmetratges, migmetratges, telefilms i curts de muntanya de diferents països del món, organitzada per l’Associació CEP (Cultura i Entorn del  Pirineu).

L´Associació, distribuïdora i productora de cinema, selecciona d’entre unes 170 pel·lícules (entre llargmetratges, migmetratges, telefilms i curts), més de 50 obres provinents de més de 17 països de tot el món.

De manera permanent, un equip format per 4 persones, col·laboradors i prop de 30 voluntaris, s’encarreguen de les diverses tasques que tenen lloc al PICURT, a més  d’acompanyar l´estructura de la mostra amb projeccions, tallers, mostra gastronòmica, música, activitats pels nens, mostres culturals i altres actius d’interès.

Els convidats són directors, actors, crítics de cinema que presenten els seus treballs i que dónen suport a la iniciativa com una experiència diferent i única que els permet allunyar-se de “catifes vermelles” per interactuar amb la natura i la gent del poble, convivint d’aquesta manera diferents sectors socials de totes les edats.

Des de l’any de la seva creació, el 2006, PICURT es celebra a l’Alt Urgell, concretament  a les poblacions d’Artedó i la Seu d’Urgell.