HOLY UNHOLY RIVER

Estats Units, 2016 // Anglès, subt. català // 59′

Ecologia


Dimecres 21, 17h Centre de Congressos d’Ordino, Andorra / Entrada gratuïta
Dijous 22, 22h Sala 1, Cinemes Guiu


Infrastructure

Direcció i guió: Pete McBride / Fotografia: Pete McBride, Jake Norton / Muntatge: Anand Kamalakar / Música: John McDowell

Sinopsi:
El que comença com una pel•lícula d’una expedició tradicional a la font del Ganges, a dalt dels Himàlaies es converteix en alguna cosa més, el viatge dels co-directors Pete McBride i Jake Norton riu avall.
Des de fa molt temps, el Ganges es venera per la seva puresa, però ara porta els contaminants des de les capçaleres de les seves glaceres, on la neu acabada de caure conté zinc degut a les emissions industrials. També, anant riu avall hi ha 16 preses (amb altres 14 preses en construcció) per proporcionar energia hidroelèctrica. La seva aigua és desviada per a l’agricultura i altres usos, i cal tenir en compte que els 500 milions de persones a la conca del Ganges contaminen encara més el riu amb els residus domèstics, residus industrials, aigües negres i les restes dels morts. Tot i així, els fidels hindús intenten netejar els seus pecats banyant-se amb aquesta aigua beneïda. Com suggereix el títol, Holy Unholy River descriu la paradoxa d’un riu sagrat, en oposició a una claveguera oberta.

Premis:
2016 Millor pel•lícula d’aventura i exploració, Banff, Canadà.

Trailer: