Cartell 2016 Picurt

Palmarès 10a edició de la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus – PICURT

Premi Gall Fer Pirineus – Ciutat de La Seu d’Urgell a la pel.lícula LE CHANT DU CYGNE d’Aurélie Jolibert pels motius següents:
És un documental que marca molt bé el seu tempus fílmic. És tranquil i ben mesurat. Bona exposició del personatge i bon treball tècnic.

Premi Gall Fer Cadí – Esports a la pel.lícula K2: TOUCHING THE SKY d’Eliza Kubarska pels motius següents:
Ens mostra un nou apropament a l’alpinisme, el seu costat obscur. Ens remarca que no és important fer el cim, l’important és baixar; el problema de la mort no és per l’alpinista si no per a la família que és queda. Aquests són els danys col.laterals d’una passió. Les conseqüències d’aquesta passió van més enllà de l’alpinisme.

Premi Gall Fer Andorra – Ecologia a la pel.lícula és BRING THE SUN HOME de Chiara Andrich i Giovanni Pellegrini pels motius següents:
Documental premiat pel seu contingut ja que ens presenta un projecte que aposta per l’energia renovable a cost sostenible. Ens fa reflexionar sobre les petites coses que poden canviar la vida de la família i de la comunitat. Les dones no només donen a llum, sinó que també donen la llum.

Premi Gall Fer Internacional – Muntanyes del món a la pel.lícula CAILLEACH de RosieReed Hilman pels motius següents:
És un documental que recull la bellesa de la natura. És capaç de mostrar en imatges una manera de viure, un temps determinat. Ha estat premiat per la senzillessa de la seva protagonista, és una història propera a nosaltres que promou un estil de vida lligat a la natura. Ens ha agradat el silènci i també el protagonisme de les ovelles.

Cal remarcar que en aquesta categoria Premi Gall Fer Internacional – Muntanyes del món també s’ha donat una menció especial a la pel.lícula TAU SERU de Rood Rathjen ja que és una pel.lícula que ho narra tot sense la necesitat d’elements externs, només el protagonista i el paisatge que l’envolta. El silenci és un element important. Valorem la precisió d’aquesta pel.lícula.

I per acabar el jurat en unamitat vol destacar la bona programació en cada una de les seccions oficials de competició per part de PICURT, 10a mostra de cinema de muntanya dels Pirineus.

La Seu d’Urgell, 22 de juny de 2016