LA VETLLA 1939

Espanya, 2017 // Català // 28′

Joves Creadors


Divendres 23, 17:30h Local Social d’Alàs
Dissabte 24, 18h Escola d’Artedó


LaVetlla1939

Direcció i muntatge: Alex Bertran / Guió: Antoni Temprado, Pere Farràs, Juani Menduiña / Producció: Regidoria de la gent gran i PTT de la Seu d’Urgell

Sinopsi:
Som a finals de la guerra civil, el metge del poble ha mort. Com mana la tradició s’organitza la vetlla en el que ràpidament hi assistiran els personatges més característics i carismàtics del entorn ciutadà.
Aquesta Vetlla mostrará la seva ambigüitat social debatin-se entre el que aparenta ser un honest acomiadament del difunt i el que resultará en definitiva: una passarel•la de les contradiccions que van ocupar la seva vida. El mort reposa tranquil sense adonar-se ja d’aquestes tensions i conflictes que ara deixa enrere. Els vius s’afanyen a posicionar-se mitjançant els seus respectius interessos en el nou context donat per la falta del personatge difunt. En la vetlla s’hi veu com el problema més gran no és la falta d’aquella persona sinó, més concretament, la problemàtica de la reorganització dels vius que queden darrera seu; una reorganització que en ocasions pot caure en la ironia i la caricatura, deixant a la mort desposseïda de tota la seva transcendència.