MONTSERRAT GUIU MARCH

  (1957-La Seu D’Urgell)

  Llicenciada en Filologia Anglesa per la Universitat Complutense de Madrid. Des de 1986 treballa en el món del cinema com exhibidora cinematogràfica als cinemes de la seva localitat. La seva trajectòria professional destaca per la programació en cicles de pel·lícules d’autor, cine europeu i cinema educatiu.

  Ha rebut diferents premis: “EURO KIDS CINEMA AWARD 2005” a Suècia, per la creació de programes educatius de cinema infantil Europeu o “EXPO CINE 2004” a Espanya, a la Millor Empresària Local d’Exhibició. És impulsora del Circuit Català de Cinema Digital, des de 2004 vicepresidenta de la Societat d’Empresaris de Cine d’Espanya i des de 2005 directora de “PICURT Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus”.

  Ha participat com a membre del jurat internacional al TRENTO Mountain Film Festival al 2010 i al MOSTREMP 2012. Defensora de la producció cinematogràfica al Pirineu, promou des dels seus inicis la producció anual de curtmetratges de temàtica muntanyenca, els quals han guanyat premis europeus i nacionals.

    ALBERT GALINDO MALLOL

    (1969- La Seu d’Urgell)

    Va licenciar-se en Belles Arts a la Universitat de Barcelona en la especialitat de Foto-Video. Després va fer un màster de televisió i va començar a treballar a la telesèrie “Poble nou” de TV3.

    Va continuar fent tasques d’ajudant de direcció a vàries sèries i programes de TV3 fins que va decidir dedicar-se a escriure guions. Es va formar com a guionista a la New York University i a la Escola cubana de San Antonio de los Baños i en tornar a BCN, va treballar en sèries, tv movies i programes de TVE i TV3.

    En l’actualitat, compagina la feina de tècnic de cultura de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, l´escriptura de guions amb l’ organització de la mostra de cinema de muntanya PICURT i la realització de documentals amb temàtica de muntanya.

      CINTA PUJAL

      (1966- Alt Urgell)

      Amb residència a Adrall a l’Alt Urgell i 48 anys d’edat, Cinta Pujal ha estat des de sempre estretament lligada als temes culturals, de recerca històrica i antropològica. Llicenciada en Geografia i Història en l’especialitat d’Antropologia de la Universitat de Barcelona (1990) té una llarga carrera de ampli ventall en posgraus i màsters,entre els quals destaca un Posgrau en Museologia i Gestió de Patrimoni Etnològic i Cultural. A més a més d’un Mestratge d’arxivística en gestió dels documents i dels arxius. En la seva trajectòria professional ha desenvolupat tasques de diversa índole en diferents departaments d’Andorra:

      Ha estat cap de l’Àrea de Recerca Històrica (2005-2007) de Patrimoni Cultural d’Andorra. També ha treballat a l’Arxiu Nacional d’Andorra i al Servei de Cultura Tradicional i tradicions populars. Completa el seu recorregut professional el càrrec de Tècnica assessora de la Junta de Museus. La seva participació en el PICURT va estretament lligada a la secció de Cinema Recuperat on hi ha l’objectiu de fer aflorar filmacions amateurs i anteriors als anys 80 fins ara guardades en calaixos. De gran valua històrica i social, però oblidades sota la pols d’una golfes.

      En aquesta secció també s’ha encarregat de potenciar l’apartat de Joves Promeses on es volen potenciar els autors novells del Pirineu que comencen en el món de l’audiovisual, perquè trobin en PICURT una plataforma de llençament per promocionar-los i donar a conéixer la seva obra.